Intakeformulier

We vragen je voorafgaand aan de intake (eerste reguliere controle) de vragenlijst van het intakeformulier zo compleet mogelijk in te vullen. Ook is het belangrijk om een aantal adviezen op te volgen. Op deze pagina lees je wat deze adviezen zijn.

Heb je je nog niet ingeschreven telefonisch of via ons aanmeldformulier? We vragen je om dit eerst te doen! Ga hiervoor naar “aanmelden zwangerschap”.

Inschrijfformulier

Persoonlijke gegevens

Vragen over de menstruatie cyclus / kinderwens

Vragen over je gezondheid

Heb je op dit moment of in het verleden last gehad van:

Als je dit nog niet doet, mag je hier per direct mee starten.
Als je dit nog niet doet, mag je hier per direct mee starten.

Vragen over je gezondheid

Vragen over eventuele eerdere zwangerschappen

Eventuele eerder zwangerschappen

Gelieve de overige vragen te beantwoorden

Als je nog niet bekend bent in onze praktijk vragen we je zoveel mogelijk gegevens van de vorige zwangerschap, bevalling en kraamtijd in te vullen. En deze eventueel op te vragen bij je vorige praktijk/ziekenhuis.
Gegevens kind

Vragen over de familie

Denk hierbij aan bijv. open ruggetje, klompvoet, hazenlip, waterhoofd, syndroom van Down, aangeboren hartafwijkingen, hemofilie en doodgeboren kindjes

Toevalsbevindingen bij echografie

Tijdens de eerste twee echo's kijken we of één of meer kloppende hartjes te zien, of het geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap is en bepalen we de uitgerekende datum. Qua gezondheid van de foetus kunnen we (nog) geen uitspraken doen, we gaan niet op zoek naar afwijkingen. Dit gebeurt pas bij de 20-weken echo. Soms zien we in het eerste trimester bij toeval toch iets afwijkende aan de foetus of in je baarmoeder (bijv. een cyste of een vleesboom).

Privacy

Je verloskundige is wettelijk verplicht gegevens over je zwangerschap te noteren in een zorgdossier. Soms is het nodig om andere zorgverleners hiervan op de hoogte te brengen (bijv. huisarts, gynaecoloog, kinderarts, kraamzorg en consultatiebureau). Al deze zorgverleners hebben een wettelijke geheimhoudingsplicht.

De stichting Perinatale Registratie verzamelt gegevens ter kwaliteitsbevordering en voor wetenschappelijk onderzoek.